Nem adja meg egy terroristának ezt az örömöt. Jacinda Ardern osztozik a gyászukban, és fegyverkorlátozást ígért a helyi muszlimoknak.


Mint ismeretes, tizenötödikén 50 ember esett áldozatául annak a támadásnak az új-zélandi Christchurchben, melynek célpontja két mecset volt.

Ötven ember halt meg és többtucatnyi megsebesült, amikor a múlt pénteken támadás ért két mecsetet az új-zélandi Christchurchben. Az elkövető a 28 éves Brenton Tarrant, aki ellen gyilkosság miatt emeltek vádat, és aki egyébként korábban Magyarországon is járt.

A miniszterelnök a helyi muszlim közösséget látogatta meg, szívhez szóló beszédének videója az AJ+ Facebook-oldalára került ki. "Szálem Alejkum - köszöntötte a jelenlévőket Ardern. - Béke legyen veletek, és legyen béke mindannyiunkkal. Azért vagyok ma itt, hogy egész Új-Zéland nevében osztozzak a gyászotokban - biztosította együttérzéséről a muszlimokat, majd folytatta: "Hatalmas gyász telepedett a nemzetünkre, s ebben osztozunk veletek. Azért is vagyok itt, hogy éreztessem: mellettetek állok. Hallani fogjátok a médiában, hogy azt nyilatkoztam: valóban, ez az esemény Christchurchben történt s a muszlim közösségünkkel történt meg, de Ti - mi vagyunk. Mélyen átérezzük, ami veletek történt. Gyászolunk. Igazságtalanságot érzünk. Haragot érzünk. S mindebben osztozunk veletek." A miniszterelnök beszédében fegyverellenőrzési reformot is kilátásba helyezett.

Azt is hozzátette, hogy a merénylőnek nem szabad megadni azt az örömöt, hogy kimondják a nevét.

"Önök nem fogják hallani, hogy néven nevezem. Egy terrorista, egy bűnöző, aki szélsőséges. Lehet, hogy ismertséget akart szerezni, de nálunk, Új-Zélandon nem fog kapni semmit. Még egy nevet sem."



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!