A 45 évesen meghalt férfi már közel járt otthonához, amikor a tragédia történt. A családdal az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik.


Néhány napja megírtuk: bocsánatot szeretne kérni a halálos áldozat családjától az újpesti ámokfutó, aki múlt hétfő este balesetet okozott a IV. kerület egy forgalmas csomópontjában. A férfi elhagyta a helyszínt, a rendőrök napokkal később találták meg. A balesetben egy férfi a 14 éves lánya mellett halt meg. M. Péter akkor azzal magyarázta a cserbenhagyást, hogy az ütközéstől emlékezetkiesése volt.

– mondta el a Blikknek a 45 éves férfi élettársa.

A lap információi szerint az egyébként a közelben, hentesként dolgozó férfi már csupán néhány percre volt az otthonuktól, amikor beléjük csapódott az ámokfutó. Az élettársát a lánya mobiljáról hívta fel egy járókelő, majd számolt be a történtekről.

A balesetet okozó M. Pétert többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítványát többszöri ittas járművezetés miatt: nem csak részegen, droggal a szervezetében is vezetett már kocsit, de kábítószer birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel.

Ügyvédje a Blikknek elmondta: „Most már végérvényesen tudatosult benne, hogy mit tett, a bíróságon teljesen összeomlott, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természetesen visszaforgatná az idő kerekét. Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvá tenni a történteket”.

Az áldozat családja azonban érthető módon nem tud megbocsátani.

– fakadt ki József élettársa.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!