Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy héttel ezelőtt pozitív lett a koronavírus-tesztje Boris Johnson brit miniszterelnöknek. Önkéntes karanténba vonult kormányfői rezidenciáján, a Downing Street 10-ben. Erről ő maga számolt be a Twitteren.

Johnson ragaszkodik hozzá, hogy a karanténból továbbra is ő maga vezesse az országot. Johnson elmondta, hogy tünetei enyhék, és amíg tud, dolgozik az Egyesült Királyság élén.

Johnson most újabb Twitter-videóval jelentkezett, amelyben igyekszik informálni a briteket az állapotáról, és arról, hogy milyen intézkedéseket tesz kormánya a járvány elleni küzdelemben.

A videón a miniszterelnök elmondja, hogy bár egy kicsit jobban érzi magát, hét nap teljes karantén után is van egy "enyhe tünete", méghozzá láz, de azt nem említi, milyen magas.

A kormány döntése értelmében továbbra is izolációban kell maradnia, amíg a tünetei teljesen meg nem szűnnek. Boris Johnson a videón kifejezetten megviseltnek tűnik, a hangja is erősen náthás, a szemei karikásak, bár ezt a betegség mellett okozhatja a folyamatos munka is.

hirdetés

A videóban megerősíti tegnapi bejelentését, miszerint ezentúl minden nap 100 ezer COVID-19 teszet fognak elvégezni a brit lakosságon. Ismét megköszöni az egészégügyi dolgozók fáradhatatlan munkáját.

Egyúttal arra kéri a brit családokat, hogy bár a hétvégén a szigetországban szép idő várható, ez semmiképp se csábítsa ki őket a szabadba.

"Kérem, kérem, mindenki maradjon otthon, hogy megállíthassuk a járvány terjedését. Tartsák be a szabályokat, ne menjenek sehova. Vigyázzunk egymásra, ezzel életeket mentünk meg" – zárja üzenetét a brit miniszterelnök.



hirdetés