Egy ír szenátor, Lynn Ruane a tallaght-i Lidlben vásárolt volna, de odament hozzá a biztonsági őr, hogy az öltözete "nem megfelelő", és legközelebb öltsön magára egy rendesebb felsőt - írta az Irish Mirror.


A politikus a boltból kiérve készített magáról egy képet, amelyen részben látszik, de írja is, hogy egy egyrészes fürdőruhát viselt felül topként, alul pedig egy nagy maláji szoknya volt rajta.

.@lidl_ireland wants me to wear a different top to shop there apparently.

As if me wearing a swim suit for a top in the summer is any different to any other little tank top I'd wear.

Get a grip.

Men walking around in vests showing just as much skin. ???? pic.twitter.com/Vi5cH6cXkJ

- Lynn Ruane (@SenLynnRuane) June 1, 2020

Ruane a biztonságinak azt válaszolta, hogy de hát a ruha pont annyit takar belőle, mint bármelyik másik nyári felsője, mire az a replika érkezett, hogy az egy fürdőruha, máskor vegyen fel valami mást.

A nő viszont kitartott amellett, hogy nem kell mást felvennie, és kiment az üzletből. "A mellényt viselő férfiak bőréből pont ugyanennyi bőr látszik ki (…)

Csak kenyeret akartam. El vagyok keseredve

- írta az erről szóló Twitter-bejegyzésében Ruane.

A Lidl közleményt adott ki az eset után ebben azt írják, hogy nem a nő ruhája volt nem megfelelő, hanem az őr viselkedése, de a férfi nem az ő alkalmazottuk, hanem egy, velük szerződésben álló biztonsági vállalat munkatársa, és egyben elnézést is kértek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!