A MÁV-csoport elismerte, hogy Szombathelyről IC-kocsikat helyeztek át a Balatonhoz, így esetenként előfordulhat, hogy nincs kellő számú kocsi.


„Szombat reggel a Szombathelyről Budapestre 7 óra 10 perckor induló Intercity vonaton sokaknak szólt a helyjegye a 414-es számú első osztályú kocsira, de ilyen kocsi nem volt, így az utasoknak állniuk kellett, illetve a légkondi sem működött” – írta egy felháborodott utas a Nyugat.hu portálnak.

Egy másik olvasó vasárnap a Budapestről Szombathelyre 16 óra 15 perckor induló Intercityvel utazott vissza Szombathelyre, és ugyanezt tapasztalta, illetve az a vonat 20 perces késéssel indult.

Erika azt mondta,

Arra is volt példa, hogy a vonaton nem működött légkondi, ráadásul az ablakokat sem lehetett lehúzni a nagy melegben. A lap megkérdezte a vasúttársaságot, hogy mi lehetett a fennakadás oka. Válaszában a MÁV-csoport elmondta:.

Ha emellett még meg is hibásodnak a klímával felszerelt személykocsik, akkor előfordulhat, hogy klíma nélküli személykocsikat állítanak be a helyükre, vagy kevesebb kocsival indítanak el vonatot – tették hozzá.

„Sajnos esetenként a műszaki hibák csak kevés idővel a vonat indulását megelőzően vagy az útvonala egy köztes állomásán jelentkeznek, ilyenkor még nehezebb, sok esetben megoldhatatlan a kieső jármű pótlása. Ennek ellenére a vasúttársaság – lehetőségei szerint – igyekszik mindenkit megfelelő utazási körülmények között eljuttatni a célállomására” – közölte a társaság.

A Nyugat.hu azt írja: arra, hogy mi az oka annak, hogy nem minden esetben tudják megfelelő minőségű kocsival pótolni a Balaton partra átcsoportosított kocsikat, és miért ilyen sok a meghibásodás, nem tértek ki a tájékoztatóban.

Néhány napja Lázár János, közlekedésért felelős miniszter is kénytelen volt megszólalni egy vasúti baleset ügyében: akkor Hodásznál egy motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és a tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!