Mint a tavalyi országgyűlési választás előtt, úgy most az EP-választás előtt is öt percet kapnak a pártok az M1-en, hogy ismertethessék programjukat. Szerdán a DK is megkapta a maga öt percét, Rónai Sándor szóvivő ment be a stúdióba.


Arról beszélt, hogy mindössze öt percet adnak pártjának, miközben nap mint nap hazudnak a nézőknek, kormánypárti hazugsággyárat csináltak a köztévéből. Erre a műsorvezető, Fábián Barna közbevágott: "szeretném emlékeztetni, hogy programot ismertetni jött". Rónai azt kérte, legalább ezt az öt percet hagyják meg neki, és azzal folytatta, hogy úgy tesz a köztévé, mintha kegyet gyakorolna, de csak azért adják meg ezt a műsoridőt, mert kötelező, és hogy elmondhassák, behívtak egy ellenzékit is.

Fábián azt mondta, "szoktak hozzánk jönni még", de Rónai szerint a köztévében már nincs valódi politikai vita, ez az öt perc csak arra jó, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy kizárólag a Fidesz propagandáját teljesítik. A műsorvezető visszautasította a DK-szóvivő szavait, miszerint az M1 elvtelen, kizárólag hazugságra épülő televízió lenne, majd arra is megkérte Rónait, hogy "ne használjon ilyen szavakat", miután ő azt mondta, hogy "ha a DK részt venne ebben a csalásban, ugyanolyan mocskossá válna, mint ez a televízió".

Nem kérjük a júdáspénzt, nem kérjük ezt az öt percet, nem fogunk árulóvá válni

- mondta Rónai, majd elköszönt és kiment a stúdióból.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!