Bronzérmet reméltek sokan a kabard származású, de magyar színekben versenyző Muszukajevnek a 65 kilogrammos szabadfogású birkózó helyosztón. Nem sikerült, kicsúszott a végén a bronz a kezéből.


A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail albán ellenféllel küzdött meg a bronzéremért a párizsi olimpia birkózóversenyén.

Az FTC világbajnoki címvédője a szombati elődöntőben simán kikapott az iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől, s vasárnap az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudajev vigaszági mérkőzésének a győztese lett volna az ellenfele. Csakhogy az amerikai sportoló nem tudott bemérni reggel, így Dudajev mérkőzés nélkül jutott tovább a bronzcsatába.

Az albán Dudajev kezdett jobban a bronzmeccsen, elhúzott 6-0-ra. Innen kezdett felzárkózni Muszukajev, volt 8-6 az albánnak, majd ez lett az első menet végén is az eredmény.

A második menet eleje is az albáné volt, 12-6 lett hamar az állás, innen jött vissza 12-12-re Muszukajev. Végül egy ponttal az albán nyert a végén, és övé lett a bronzérem.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!