A három érdekelt közül csak Szabó Szebasztiánnak sikerült továbbjutnia az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság szombati előfutamaiból.

A magyar szempontból nyugodt délelőtti programban elsőként Holló Balázs ugrott medencébe 100 méter vegyesen, ahol egyéni legjobbját (54.79 mp) jócskán megjavítva, 54.05 másodperces idővel a 26. helyen zárt.

"Igazából ez volt a célom, hogy ússzak egy egyéni csúcsot, de ebben a számban csak azért indultam, hogy a négyszáz vegyesre egy kicsit ráhangolódjak, hiszen ez mégiscsak más, mintha edzenék. Azt gondolom, ez azért egy jó előjel most" - nyilatkozta az MTI-nek Holló, aki a csütörtöki nyitónapon 400 méter gyorson a 11. lett.

A kazanyi Európa-bajnokságon három arannyal záró, a novemberi viadalt követően azonban koronavírus-fertőzés miatt két hétre kidőlő Szabó Szebasztián ezúttal 50 méter gyorson állt rajtkőre. A szám Eb-aranyérmese pénteken 100 méter pillangón - ahol szintén a kontinens legjobbja lett a tatár fővárosban - a 25. helyen végzett,

most a leggyorsabb sprintszámban ugyan a 13. helyen bejutott az elődöntőbe, 21.46 másodperces ideje azonban jócskán elmarad a kazanyi előfutamos teljesítményétől (21.02).

A sportoló pénteken még rendkívül dühös volt, a szombati futam után azonban már higgadtan, kissé beletörődve nyugtázta, hogy a koronavírus okozta kéthetes kihagyás miatt nincs elég ereje, "nem érzi magát jól a vízben". Hozzátette: ugyanakkor örül annak, hogy ott lehet az esti elődöntőben, ráadásul egy 50 méteres viadalon bármi előfordulhat.

Harmadik, egyben utolsó magyarként Szabó-Feltóthy Eszter 200 méter háton volt érdekelt, a 19 éves versenyző egyéni csúcsától (2:06.00) nem sokkal elmaradva, 2:06.13 perces idővel a tizedik helyen végzett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!