Videóra vették a mentést is, amihez csak a nála lévő szánkó kötelét tudta használni. Elmesélte, hogy vette észre a balesetet és mi jutott az eszébe.


Beszakadt a Balaton jege egy korcsolyázó nő alatt Tihanynál - írja a LikeBalaton.

Szerencséje volt, mert a közelben egy férfi észrevette és a segítségére sietett.

A megmentő Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője volt, aki a portálnak elmesélte, mi történt.

A tóban ezen a részen meleg források is vannak, így általában vékonyabb a jég és hamarabb olvad. Hétfőn délután pont arra figyelt, mikor meglátta, hogy a nő derékig eltűnik a vízben.

Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem. Illetve minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

Ezért hasra fekve, óvatosan közelítettem meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudtam a kötelet átdobni neki.

– mesélte.

Bergmann Ernő szerint természetes volt, hogy azonnal segít, sőt amíg korcsolyával odaért, már tudta, hogy mit kell tennie.

"Nyilván nagyon jó érzés. De természetes reakció volt, és könnyen ment. Nem érzem hősies cselekedetnek, inkább kötelességnek"

– mondta a portálnak.

VIDEÓ: A mentésről

Bergmann Cukraszda (@bergmanncukraszda) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!