Továbbra is tartja azt a véleményét Osztie Zoltán katolikus pap, hogy a homoszexualitás szerinte egyfajta betegség.

Ahogy arról beszámoltunk, a pap Hír TV Civil kör című vitaműsorában

"buzizászlónak" nevezte a szivárványos zászlót, majd azt mondta: „ne akarjuk a normalitás alternatívájaként föltüntetni a beteg életformát vagy a torzó életformát!”

Osztie Zoltán azt is elmondta, hogy hálás Novák Elődnek, aki eltávolította több középületről a szivárványzászlókat.

hirdetés

A pap most a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt, ahol azt mondta, szóról szóra vállalja a korábban elmondott véleményét - írja a 444.hu.

Mint mondta, azért használta a "buzi" kifejezést, mert régebben erre a "magatartásformára vagy életformára" ezt a szót használták, és nevén kell nevezni "a gyereket".

Osztie Zoltán többször is hangoztatta, hogy nem adott emberekről mond ítéletet, hanem "egyfajta magamutogatásról és provokációról". Majd közölte, hogy "mi, keresztények aztán igazán nem bélyegzünk meg senkit".

Viszont továbbra is tartja azt a véleményét, hogy a homoszexualitás nem egy veleszületett dolog, "egyfajta betegség, nem természetes".

A műsorban idézte Szent Pál apostolt, és azt mondta, a homoszexualitás miatt pusztult el például a Római Birodalom, mert a szexuális eltévelyedések mindig a dekadencia jelei, és ennek következménye a romlás.


hirdetés