Megdöbbentő esetről számol be a Pécsi Stop: a portál úgy tudja, hogy szándékos gyújtogatás történt március 28-án Kapospula és Alsóhetény között. Talán ki sem derült volna, ha a közeli Dombóvár polgármestere, Szabó Loránd nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban – emeli ki a lap.


A videón látszik és hallatszik az is, hogy az egyik ottani vadásznak nem tetszik, hogy felvétel készül a nádas lángba borításáról.

A videó igen komoly vihart kavart és számos kérdést felvetett. Amint azt Dombóvár polgármestere elmondta: az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

Szabó Loránd, aki a Kapos-hegyháti Natúrpark ötletgazdája, és polgármester is egyben, elmondta: tűrhetetlen az effajta természetkárosítás.

FRISSÍTÉS: Hétfő délután a Pécsi STOP úgy értesült, hogy

a nádat nem a hivatásos vadászok gyújtották fel, hanem a tó tulajdonosi jogokat gyakorló bérlője a tűzoltóság hivatalos engedélyével.

Ezek alapján a tűz célja nem a vadak kihajtása volt, hanem az, hogy a nádas gátolta a halgazdálkodást, miután ezen a tavon nagy mértékű haltenyésztés zajlik. Az igaz, hogy a nád felgyújtásakor ott voltak a helyi vadásztársaság tagjai a bérlővel egyeztetett módon, az ő dolguk az esetleg a nádban lévő vadak kihajtása volt.

A portál azt is írja, hogy a zöldhatóság vizsgálatot indított a területen.

A videót lapozás után nézheted meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!