Nekifutásból rontott rá és egyetlen ökölütéssel földre vitt egy soproni hajléktalant az a 28 éves férfi, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség - írja a 24.hu.

A férfi azonnal elvesztette az eszméletét, koponyájából pedig kitörött egy csontdarab.

Az elkövető aznap éjjel ittasan ment be egy soproni üzletbe, és már befelé menet belekötött egy férfiba. A vásárlás után az üzletből kilépő támadó egy dülöngélő hajléktalan után ment az élettársával, majd belerúgott. Ő erre nem reagált, csak megfordult és megállt az úttesten. Ekkor a férfi ököllel ment neki, amitől azonnal elvesztette az eszméletét.

A hajléktalanra ráeső vádlott a könyökével még további két alkalommal megütötte a magatehetetlen embert a nyaka tájékán. Az elkövetőt végül az élettársa rángatta el.

A magatehetetlen férfit a közelben tartózkodó fiatalok húzták le az úttestről, és ők szaladtak a támadó után, hogy ne tudja elhagyni a helyszínt és ők értesítették a hatóságokat is.

A leütött férfi életveszélyes állapotba került, koponyájából kitörött egy csontdarab, és kemény agyburok fölötti vérzés lépett fel nála. Támadója akár nyolc év börtönt is kaphat.