A lány hitt a 18 éves fiúnak, aki Budapestre csalta őt és a rokonaival együtt hirdette a szexuális szolgáltatásait. Volt olyan férfi, aki 20 ezer forintot fizetett a kiskorúval való együttlétért.

Emberkereskedelemmel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség két férfit és egy nőt, akik egy 15 éves lányt arra vettek rá, hogy Budapesten prostituáltként dolgozzon, az így keresett pénzét pedig adja át nekik.

A vádirat szerint a 15 éves lányt a nagyszülei nevelték, középiskolai tanulmányai miatt hét közben kollégiumban tartózkodott, hétvégén pedig otthon.

Családi körülményei miatt a lány nagyon vágyott a szeretetre, 2022 júliusában megismerkedett a 18 éves vádlottal, akivel nagyon gyorsan szerelmi viszonyba került.

- írta az ügyészség.

A hátsó szándéka a férfinek persze az volt, hogy prostituáltként dolgoztassa a lányt, aki majd ebből eltartja őt. Szállást kért az unokatestvérétől, illetve annak élettársától Budapest belvárosában, majd azt mondta a lánynak, hogy csak addig kell prostituáltként dolgoznia, amíg ő nem talál megfelelő munkát.

Ezután lenge ruházatban fotókat készítettek róla, és megpróbáltak szexuális hirdetést feladni az interneten, de nem jártak eredménnyel, ezért a vádlottak leküldték a sértettet az utcára azért, hogy ott végezze a prostitúciót. Ezen az éjszakán egy vendége volt a sértettnek, aki 6000 forintot fizetett neki, amit át kellett adnia.

Másnap egy újabb hirdetést adtak fel, melyen már nem a kislány fotói szerepeltek, hanem a női vádlottéi, majd a hirdetésre jelentkező férfi már 20 000 forintot fizetett a lánynak szexuális szolgáltatásért.

Az ügyészség minősített emberkereskedelemmel vádolja mindhárom vádlottat, mely bűncselekményért 5-15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint. A vádlottakat nem mentesíti a felelősség alól az sem, hogy a sértettel szemben erőszakot és fenyegetést nem alkalmaztak, mert a bűncselekmény már a prostitúcióra való rábeszéléssel megvalósult.

Amennyiben a vádlottak beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, akkor az ügyészség szerint a két férfit 7-7 év fegyházbüntetésre kellene ítélni, míg a hirdetés elkészítésében közreműködő nőt 2 év börtönbüntetésre, melynek a végrehajtását 5 évre fel kell függeszteni.

A fotón az egyik internetes beszélgetés részlete látható a lány és az őt elcsábító vádlott között, amit az ügyészség tett közzé:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!