A bűnszervezet tagjai a vád szerint pályázati támogatások sorsát befolyásolták kenőpénzekért cserébe. A nyomozás nem most kezdődött: már 2022 áprilisában a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) emberei és rendőrök kutattak a Pénzügyminisztériumban és a Miniszterelnökségen.


Dr. K. Tamás, a Pénzügyminisztérium szakmai referense 491 millió forint kenőpénzt zsebelt be pályázatok „sikeres” elbírálásáért, amiből 314,2 milliót megtartott magának – állítja az ügyészség. A férfi nem kevesebb, mint 53 társával együtt októberben áll bíróság elé, többek között hivatali vesztegetés, visszaélés, befolyással üzérkedés és pénzmosás miatt.

A Blikk birtokába jutott vádirat szerint már jó ideje lehallgatták legalább egy tucat minisztériumi dolgozó telefonját – köztük olyan magas rangú személyekét is, akik pályázati pénzek sorsáról döntöttek.

A balhé akkor robbant ki, amikor az egyik gyanúsított nejlonzacskóba csomagolt készpénzzel próbált luxusautót venni egy szalonban. A dolog ott vált gyanússá, hogy Magyarországon kétmillió forint felett már csak kártyás fizetés engedélyezett. Ezután kezdett pörögni a nyomozás.

L. persze nagyvonalúan felajánlotta a közbenjárását, de figyelmeztette, hogy az „elintézés” ára 20 millió forint, amiből 10 milliót előre kér. Anita belement, és az összeget egy ajándéktáskában adta át a férfinak az ORFK Teve utcai székháza előtt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!