Mentális és érzelmi küzdelméről írt csütörtökön a közösségi médiában Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok, aki úgy fogalmazott, nehéz volt bizonyos napokon pozitívnak maradni.

Kapcsolódó

Pontja még nincs az Aston Martinnak, de a csapat most kapott egy jó hírt

A harmadik futamon a négyszeres világbajnok is beszáll a buliba végre.

A Mercedes 37 éves brit versenyzője az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

"Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk" - idézte az MTI Hamiltont.

???? Lewis Hamilton révèle sur Instagram qu'il lutte contre des problèmes mentaux et émotionnels.

???? "Certains jours, il est difficile de rester positif. J'ai des difficultés mentales et émotionnelles depuis longtemps et il faut beaucoup de force et d'efforts pour continuer."#F1 pic.twitter.com/d6KM7GcPTu

- Off Track (@OffTrack_FR) March 31, 2022

A brit versenyző arról biztosította a szurkolóit és követőit, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma, és

tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, közösen ezen is túl leszünk.

Hamilton, aki 103 futamgyőzelmével a Forma-1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záróviadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását.

Aztán végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon, múlt vasárnap például csak tizedik lett Szaúd-Arábiában, miután az időmérő edzésen csupán a 16. rajthelyet sikerült elcsípnie. Ilyen rossz kvalifikációs eredménye legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt a brit sztárnak.

Az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül konstruktőri világbajnok Mercedes versenyautója egyelőre nem tudja felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, a Ferrarival és a Red Bull-lal.

Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített versenygépek között az első két hétvége alapján úgy tűnik, a Mercedesé csak harmadik az erősorrendben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!