Az elmúlt évek során több alkalommal megtörtént, hogy okostelefonok akkumulátorai repedtek szét, vagy kétes eredetű kínai töltők okoztak tüzet a töltőre dugott mobiloknál, de okosórákkal kapcsolatban eddig kevés balesetről lehetett hallani.


A Yahoo News Australia beszámolója szerint nemrég egy négyéves kislány csuklóján robbant fel egy okosóra, minek következtében a gyermek harmadfokú égési sérüléseket szerzett. Jiji Huang az unokatestvérével játszott a házuk nappalijában, mikor a nagymamája egy pukkanó hangra, majd a kislány sírására lett figyelmes. Azonnal a szobába rohant, ahol a kislány okosórájából gomolygó füstfelhő borította be a teret. A kislányt rögtön kórházba szállították, ahol bőrátültetést kellett végezni a kézfején a sebesülések miatt.

Az eddig tisztázatlan okokból meghibásodott okosóra gyártóját nem nevezte meg a család, de a későbbiekben kompenzációt fognak követelni.

Smartwatch explodes causing third-degree burns on 4-year-old girl…

As the years go by, mobile devices are getting safer. Manufacturers are improving the designs of……https://t.co/QSYbXRa5OZ pic.twitter.com/knP8g65Zq6

- CellChamp (@Cell_Champ) July 3, 2021


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!