Karácsony Gergellyel szemben Kubatov Gábor, Sára Botond, Wintermantel Zsolt vagy Fürjes Balázs indulhat a főpolgármesterségért.


Négy jelölt közül kerülhet ki a Fidesz főpolgármester-jelölje, derül ki a Magyar Nemzet péntek reggel megjelent cikkéből. A lap megemlíti, hogy a nagyobbik kormánypárt márciusra ígérte a jelölt bemutatását, majd név szerint megemlíti a lehetséges jelöltek között Wintermantel Zsoltot, Sára Botondot, Fürjes Balázst és Kubatov Gábort.

A Polgármesterjelöltek a Fidesznél című cikkben azonban nemcsak a főpolgármester-jelöltekről van szó. Kitérnek Bús Balázs korábbi óbudai polgármester újraindulására is, aki a 2022-es országgyűlési választás óta visszavonult a közélettől, még helyi témákban sem nyilvánult meg. Bús eddig a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói pozícióját látta el, melyekről a napokban lemondott.

A további jelöltekről szólva a MAgyar Nemzet megemlíti Böröcz Lászlót, aki „igazi esélyesnek” számít majd az I. kerületben a párbeszédes V. Naszályi Mártával szemben. A VII. kerületben nem indul újra Vattamány Zsolt, helyette a Fidesz frakcióvezetője, Benedek Zsolt kaphat lehetőséget, míg a szomszédos Terézvárosban Hassay Zsófia helyett Kovács Balázs Norbert indulhat, aki szintén megmérkőzött a 2022-es parlamenti választáson.

A Fidesz Zuglóban is új jelöltet indít: az időközben fővárosi képviselői pozíciót betöltő Rozgonyi Zoltán helyett Borbély Ádámra bíznák a kerületet, aki előbb a helyi, majd a budapesti Fidelitast vezette.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!