Az ilyen mértékű drágulás a kutaknál is meglepő gondot jelenthet majd.


Komoly áremelkedés várható az üzemanyagoknál, véli Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu oldal ügyvezetője. A Blikknek elmondta, hogy az áremelés egyik részét az okozza, hogy

Így már - a háború előtti időszakhoz képes - több mint 50 százalékot emelt a Lengyelországba, Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába szállított nyersanyag esetében.

Az ukrán kormány azzal indokolta a lépést, hogy nekik is drágulnak a költségeik és akadozik az ellátás is.

„Nem csak a mostani ukrán lépés miatt emelkedik jövőre jelentősen az üzemanyagok ára, ugyanis az OPEC, az olajkitermelő országok szövetsége is hozott egy olyan döntést, hogy csökkenti a kitermelést 2023 év végéig.

- mondta el a szakember.

A magyarországi vásárlók is megérzik majd ezt.

„Barátságtalan lépés az ukrán fél részéről, de az indokaik – a háború, a vészhelyzet miatt – sajnos reálisak. Már most pénteken 8 forinttal emelkednek az árak.

Arról, hogy lesz-e üzemanyaghiány, úgy vélekedett:

„Olyan mérvű, mint amilyen december elején volt Magyarországon, nem. Ez egyértelműen az ársapka miatt alakult ki, annak kivezetésével az importőrök is reagáltak, van üzemanyag. Piaci áron, de van, más kérdés, hogy ezt ki és meddig tudja megfizetni. A karácsonyi forgalom azt mutatta, hogy az emberek tankoltak, de ez az ünnepek, a rokonlátogatások miatt volt, januárban minden évben csökken a kutak forgalma.”

A forint árfolyamának ingadozása is hat az árakra:

- tette hozzá.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!