A Pentagonnál tiltakoztak a szakújságírók is. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor engedik ki a minisztert a kórházból, de azt mondták, hogy Lloyd Austin állapota javul.


Január 1-je óta kórházban ápolják Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert, amit helyi idő szerint csak pénteken este közölt a Pentagon.

Pat Ryder, a védelmi minisztérium szóvivője annyit mondott, hogy a minisztert a Washington melletti Walter Reed Katonai Kórházban ápolják egy tervezett műtéti beavatkozással összefüggő komplikáció miatt. További részleteket nem mondott, és személyiségi jogokkal, valamint "a folyamatosan változó helyzettel" indokolta az információ visszatartását.

A szóvivő hozzátette:

A Pentagon titkolózását tiltakozó levélben kifogásolta a védelempolitikával foglalkozó szakújságírókat tömörítő szervezet, a Pentagoni Sajtószövetség (Pentagon Press Association). Amint írják, önmagában az a tény, hogy "a miniszter négy nap óta a Walter Reed Központban van, de a Pentagon csak most, péntek este közli ezt nyilvánosan, felháborító".

A Pentagon eljárása Lloyd Austin kórházi ápolásának eltitkolásával szembe megy az általánosan bevett gyakorlattal az amerikai elnökre és a vezető tisztségviselőkre, köztük az kabinet tagjaira vonatkozóan.

A 70 éves Lloyd Austin 41 év katonai szolgálat után, tábornoki ranggal 2016-ban vonult nyugállományba, és 2021 januárja óta védelmi miniszter Joe Biden elnök kormányában.

(via MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!