Ahogy korábban mi is megírtuk: múlt héten csütörtökön a 68-as főúton egy teherautó és egy lovaskocsi ütközött össze. A baleset következtében ketten életüket vesztették, hárman pedig megsérültek és kórházba kerültek.

Akkor mindössze annyit lehetett tudni a baleset körülményeiről, hogy a kivilágítatlan lovaskocsin öten utaztak, ők az ütközés következtében lerepültek a járműről, ami darabjaira tört.

Az ütközés ereje a becsapódástól 18 méterrel lökte előre a lovat, míg a darabokra tört szekér száz méterre repült.

Mindössze két utas élte túl a balesetet, őket életveszélyes sérülésekkel a kaposvári kórházban ápolják.

A Blikk az egyik túlélő édesanyját is megtalálta, aki megtörten nyilatkozott a lapnak:

"A kisfiam utolsó mondata hozzám az volt, hogy szia, anya, késő este jövök. Nem jött... Most én megyek hozzá a kórházba, az orvosok szerint nagyon sokáig tart, mire felépül"

– mondta a lapnak a nő, aki azt is elárulta, hogy fia az interneten ismerkedett meg barátnőjével és csak nemrég jöttek össze.

Az áldozatok egyik barátját is megtalálta a lap:

"A két tini igazából hányatott sorsú kislány volt. Megszöktek az intézetből, én pedig befogadtam őket, mégse az utcán aludjanak"

– mondta a Blikknek Tálas László, akinek az otthonából indult a két kamasz lány az utolsó útjára. A férfi elmondta, hogy a lányoknak tervei voltak, már azt szervezték hol és hogyan töltik majd a karácsonyt.

"Többször figyelmeztettem a lányokat: „Ne üljetek a szekérre, a halálba visz titeket!” Megéreztem, hogy tragédia lesz ebből

– idézte fel a férfi.

A Blikk megtalálta a furgon vezetőjét, akiről azt írják, nyugtatókat kap, és nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozni tudjon a történtekről.