„A kutyák tudják, mi történik ilyenkor” – hívja fel a figyelmet a doktornő, aki egy szomorú történetet is elmesélt.


Szívszorító posztot tett közzé a Redditen egy állatorvos. Elmondása szerint sokan nem akarnak ott lenni szeretett kiskedvencükkel, amikor azok elpusztulnak, pedig nekik életük utolsó perceiben is nagy szükségük van a gazdijukra. Ugyanis ilyenkor nagyon félnek, és csak az tudja megnyugtatni őket, akit a legjobban szeretnek.

- magyarázta a doktornő.

Elmesélt egy konkrét esetet is. Egy nő annak ellenére ment el az állatorvosi rendelőből, mielőtt elaltatták a 13 éves kutyáját, hogy az állatorvos azt kérte tőle, maradjon, bármennyire is nehéz. Akkor éppen nem volt ott az a kollégája, aki az altatást végezte volna, mert egész nap egy farmon volt dolga, és csak este 6 után ért vissza a rendelőbe. A nő viszont ragaszkodott ahhoz, hogy kutyája élete utolsó óráit ott töltse, mert túl elfoglalt volt ahhoz, hogy később visszavigye őt. Ezért szeretett állata egész nap egyedül volt, mielőtt elaltatták.

Az állatorvos posztja rengeteg kommentelőt meghatott, sokan leírták a saját tapasztalataikat.

„Életem egyik legrosszabb élménye volt, amikor elaltatták a utyámat, de soha nem hagytam volna, hogy egyedül menjen keresztül ezen. Az emberek nem érdemlik meg a kutyákat, ők túl jók hozzánk.”

„A családunk minden kutyájával ott ültem a rendelőben. Tavaly az első saját kutyámtól kellett elbúcsúznom közel 17 év után. A legnagyobb probléma a kognitív leépülése volt, szerintem az élete végén már azt sem tudta, ki ő, és biztos vagyok benne, hogy ez nagyon stresszes volt számára. Amikor az állatorvos beadta neki az altató injekciót, két hónap után először békésnek látszott. Akkor még egyszer, utoljára láttam az én kicsikémet, olyan szép és édes volt. Az exem is velem volt, hiszen együtt neveltük őt fel. Mindketten megöleltük és megpusziltuk őt. Nagyon szomorú pillanat volt, de egyúttal jó volt látni, hogy végre békére lelt.”

Forrás: LADBible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!