A Ficsak szerint ilyenkor „keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól”. Hozzájuk több bejelentés is érkezett emiatt.


Hamvazószerda alkalmából arra kéri a köznevelési intézmények vezetőit a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), hogy ne szervezzenek farsangi mulatságokat a nagyböjti időszakban.

A Ficsak ugyan civil szervezetnek látszik, de valójában a fideszes Király Nórához köthető.

„Hamvazószerdával elkezdődött a kereszténység legfontosabb ünnepe, Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszaka” - írta közleményében a szervezet. Azt is hozzátették: több szülői bejelentés érkezett arról az egyesületükhöz, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba,

Azt is kiemelték, hogy miután a farsangi időszak több hétig tart, megvalósítható és fontos lenne, hogy erre az időszakra tervezzék a köznevelési intézmények a vidám ünnepségeket, a tanév tervezésekor legyenek figyelemmel erre a mozgó dátumra is.

Ficsak ezért arra kéri a döntéshozó politikusokat, illetve az oktatásirányítást, hogy mindezekre hívja fel az intézmények figyelmét, egyértelműen szabályozza a kérdést, azt, hogy az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

- írták a közleményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!