Két módszer is létezik a pénisznagyobbításra: egyik eljárás a hosszát, a másik a vastagságát változtatja meg. A doktor szerint mindkettő kockázatos.


Óva int mindenkit attól egy ausztrál aneszteziológus, hogy pénisznagyobbító műtétre vállalkozzon, írja a LADbible. Dr. David Reiner a TikTokon magyarázta el, hogy miért veszélyes és felesleges egy ilyen beavatkozás.

A szakember a videó elején elmondja, hogy kétféle eljárás létezik a férfi nemi szerv megnagyobbítására: az egyik a hosszúságot, a másik pedig a körméretet növeli meg. Az első műtét során egyszerűen átvágják a hímvessző fékjét, amitől valóban méretesebbnek tűnik a későbbiekben a pénisz. Hátránya azonban, hogy mindez gondokat okozhat a merevedés és a közösülés során, instabil lehet a nemi szerv működése, szélsőséges esetben pedig akár el is törhet.

A fék ugyanis fontos szerepet játszik a pénisz helyes működésében, ezért fontos elkerülni bármilyen szándékos vagy véletlen sérülését. Ráadásul a fék jóval lassabban gyógyul, mint a test egyéb részei, különösen abban az esetben, ha teljesen elszakadt.

A másik pénisznagyobbító műtét során testzsírt fecskendeznek a hímvesszőbe, ettől végeredményben vastagabbnak tűnik a férfiasság. Az orvos szerint azonban azért rizikós a beavatkozás, mert könnyen púpok és a dudorok alakulhatnak ki a péniszben.

Reiner azt javasolja, hogy éppen ezért mindenki kétszer gondolja át a műtétet, mielőtt a mesterséges nagyobbítás mellett dönt. Egy másik videójában arra is felhívja a figyelmet, hogy a hasonló célra kínált tabletták és kenőcsök többsége sem működik, ezért valójában ezeknek a beszerzése csak pénzkidobás. Az orvos szerint sokkal egyszerűbb, ha mindenki megbarátkozik a nemi szerve méretével, a partnerek többsége számára ugyanis ez kevésbé hangsúlyos.

Az orvos ennek ellenére a videó végén megígérte, hogy a közeljövőben bemutat néhány olyan technikát, melyek hozzájárulhatnak a péniszméret kedvező változásához.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!