Korábban mi is írtunk róla, hogy az Instagram a lájkszámláló eltüntetésével próbálná levenni a nyomást a felhasználókról, az újítást már több országban is tesztelték. Ezen a héten globálisan is elindítják a tesztüzemet, így már bármelyik országban felfigyelhet arra, hogy nem látja mások képei alatt a számokat. Az érintett felhasználók most már nem azt látják a posztok alatt, hogy pontosan hány lájkot kapott egy kép, a platform csupán azt jelzi a feedben, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. A felhasználók ugyanakkor természetesen megnézhetik, hogy a saját fotóikra hány lájk érkezett.


Starting today, we're expanding our test of private like counts globally. If you're in the test, you'll no longer see the total number of likes and views on photos and videos posted to Feed unless they're your own. pic.twitter.com/DztSH0xiq2

- Instagram (@instagram) November 14, 2019

A rendszert elsőként Kanadában próbálták ki, később pedig Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában is eltűntek egy időre a lájkszámlálók. Az első visszajelzések alapján a felhasználóknak kifejezetten tetszik a megoldás: egyesek elmondása szerint a lájkszámláló nélkül sokkal jobban fókuszálnak a tartalom minőségére, nem a lájkok számát nézik meg először ösztönösen, hanem a felvételt.

"Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret - írta korábban az Instagram közleményében. A végső cél tehát az, hogy az emberek olyan tartalmakat tegyenek közzé, ami közel áll a szívükhöz, ne olyanokat, amivel a külvilágnak üzennek.

(Kiemelt kép: AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!