Latorcai Csaba államtitkár szerint a fenntartási időszak lezárulását követően a kedvezményezettnek nincs további kötelezettsége a projekttel összefüggésben.


Egy hónapja ismerte el momentumos képviselők kérdésre Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár, hogy korábban rekreációs központként használt, EU-s pénzből épült házban lakik a családjával. Mayer szerint a 2014-ben 46 millió forintból épült házat 2018-ig kellett rekreációs központként használni. Azóta minden előírást betartva, jogosan használják saját céljaikra a festői környezetben található győrújbaráti ingatlant.

Arató Gergely DK-s képviselő Mayer főnökét, Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert kérdezte az ingatlanról, vette észre a 24.hu. Navracsics helyett a másik államtitkára, Latorcai Csaba válaszolt arra a kérdésre, hogy felveti-e a visszaélés gyanúját az uniós pénzből épült ház, és hogy erkölcsi szempontból hogyan látják az esetet.

„Az említett projekt esetében egy magyar vállalkozás megpályázott egy 50 százalékos intenzitású uniós forrást, a pályázaton pontozást követően nyert, a megvalósításhoz pedig saját forrást és banki hitelt vett igénybe.

– írta az államtitkár. Külön kitért arra is, hogy a hírek szerint csak honlapon volt elérhető az állítólag kialakított szálláshely, valójában nem fogadtak vendéget.

„Felhívom a figyelmét arra is, hogy az említett pályázati feltételek nem tették lehetővé a szállásszolgáltatást, tehát a kedvezményezett szabályszerűen és az előírásokat betartva járt el, amikor nem fogadott szállóvendéget. Akkor járt volna el jogszerűtlenül, ha szállás szolgáltatást biztosított volna” – írta válaszában Latorcai a másik államtitkár ingatlanügyéről.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!