A gyerek magyar édesanyja és görög édesapja már azt fontolgatták, hogy Magyarországra vagy Görögországba viszik a lányukat, hogy végre rendesen kivizsgálják őt.


Öt hónapig félrekezelték azt a Skóciában élő magyar kislányt, akinek ritka rákbetegségét egyszerű náthának hitték az orvosok - írta meg a Mirror, amit a Bors vett észre.

A 3 éves Theano akkor kezdett betegeskedni, amikor tavaly nyár végén elkezdte az óvodát. Az orvosok ekkor azt mondták, hogy a beszoktatás alatt elkaphatott valami fertőzést. A kislány tünetei - fül- és mellkasi panaszok - azonban nem múltak, sőt egyre súlyosbodtak, sőt már ízületi panaszokkal, székrekedéssel, kiütésekkel, húgyúti fertőzéssel, hasfájással és lábfájással is küzdött.

Édesanyja, Zahorszki Ilona annyira aggódott gyermekéért, hogy legalább 10 orvoshoz is elvitte őt, hogy végre rendesen kivizsgálják. Minden alkalommal vérvételt kért, mert legbelül érezte, hogy nagy a baj, mivel a korábban élettel teli, mozgékony kislány viselkedése teljesen megváltozott.

Amikor az orvosok már az újabb tüneteket sem vették komolyan, és néhány gyógyszer felírásával hazaengedték őket, a magyar anya és a görög apa már azt fontolgatták, hogy Magyarországra vagy Görögországba viszik a lányukat, hogy végre kiderüljön, mi a baja.

Január elején már meg is kezdte a kemoterápiát, és felvették a glasgowi Erzsébet Királynő Egyetemi Kórházba. Az egyik orvos azt mondta a szülőknek, hogy a gyerek talán egy vagy két hónapot élt volna még, ha nem kap időben megfelelő kezelést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!