Továbbra is börtönben marad az a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt férfi, akit 15 év fegyházra ítéltek elsőfokon, mert fajtalankodott a nevelt lányával és egy másik kiskorúval is. A táblabíróság ugyanis egyetértett a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával és helybenhagyta a férfi letartóztatását fenntartó határozatot.


A tiszabői férfi a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, vele pornófilmeket nézetett, és e magatartása leplezése érdekében fenyegetett is. A kiskorú nevelt gyermekét és az élettársát ittas állapotban e mellett bántalmazta, továbbá a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is több alkalommal szexuálisan zaklatta és fenyegette.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Mivel a védelmi fellebbezések okán az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, a törvényszék a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta. A végzés ellen a férfi a szabadlábra helyezése érdekében fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla fenntartotta a férfi letartóztatását.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!