Karanténba került több mint egy tucat egészségügyi dolgozó, mert napokig megfelelő védőfelszerelés nélkül kezeltek egy teszteletlen koronás beteget az Uzsoki utcai kórházban - írja a 444.hu hozzátéve, hogy a beteg szerdán került be a kórházba, de a koronavírus tesztet csak pénteken végezték el rajta.

"Szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírus, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették, a mostani helyzetből is látszik, mennyit ért az"

- mondta a 444-nek egy egészségügyi dolgozó, aki emiatt került karanténba.

"Nem volt rajtunk megfelelő védőfelszerelés, ezt írták a karantént elrendelő határozatra is. Mondjuk nem is nagyon lehetett volna, abból alig van, emiatt viszont tényleg csak akkor venné fel bárki, ha biztosan tudnánk, hogy fertőzött egy beteg, ami ugye csak pénteken derült ki

hirdetés

- tette hozzá a megszólaló, akit felháborít, hogy a koronás beteggel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókat nem tesztelik, ha nincsenek tüneteik, Pintér Sándor belügyminisztert viszont azonnal.

A lap úgy tudja, hogy több mint egy tucat egészségügyi dolgozó került karanténba az eset miatt, akik megfelelő védőfelszerelés nélkül kerültek kapcsolatba a beteggel.

Korábban Kovács Zoltán kormányszóvivő nem mondta meg, milyen protokoll szerint kapott azonnal tesztet a belügyminiszter, és miért nem adnak ilyet rögtön a fertőzésveszélynek kitett kórházi dolgozóknak.


hirdetés