Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a 20 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki két dohánybolt kirablása után egy padláson rejtőzött el a felelősségre vonás elől.


A vád szerint a férfi tavaly novemberben bement egy salgótarjáni dohányboltba, hogy megszerezze a bevételt. Egy szürke sapkát húzott, amin csak a szemei részére hagyott nyílásokat, valamint szájmaszkot is viselt. A dohánybolt alkalmazottjától kért egy doboz cigarettát, majd felszólította őt a pénztárgép tartalmának átadására.

Ezután az eladó ellenállása ellenére bement a pult mögé, a pénztárgépből kivett 33 ezer forintot, a pénztárfiókban maradt aprópénzt pedig a földre borította. Hét doboz cigarettát is leemelt a polcokról, zsákmányát a ruházatába és a táskájába rejtette, majd elfutott, eközben kesztyűjét, a maszkot és a táskát szeméttárolókba dobta.

Másnap egy Nógrád megyei faluban működő trafikba ment rabolni. Arcát egy kendővel eltakarva, kesztyűt viselve kért három doboz cigarettát, majd amikor az eladó kitette a pultra az árukat, a férfi a bevételt követelve kiabálni kezdett vele. Benyúlt az alkalmazottat védő plexifal mellett, és a nyitott pénztárgépből kivett 99 ezer forintot. A pénzzel és a kért cigarettákkal együtt futva elmenekült az üzlethelyiségből.

A második rablást követően a dohánybolt alkalmazottja a történteket bejelentette a rendőrségen, röviddel ezután a faluban egy rendőrjárőr felismerte a férfit, és megpróbálta intézkedés alá vonni őt, de a trafikrabló egy sűrű nádasba menekült. Ezt követően a férfi nagyszülője házának padlásán bújt el, de később feladta magát.

Az ügyészség börtönbüntetést, a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, vagyonelkobzást, valamint közel 500 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetését indítványozta a férfival szemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!