A CNN és a BBC weboldalán is a címlapon számolnak be a tegnap esti, budapesti hajókatasztrófáról. Ahogy arról mis is hírt adtunk, felborult és elsüllyedt egy sétahajó a Dunán Budapesten, május 29-én, szerdán.

A szerencsétlenség 21 óra 10 perc körül történt, a Hableány nevű sétahajó a Margit-hídnál borult fel, és süllyedt el a körülbelül három méter mély, 15 fokos vízben. A hajón dél-koreai turisták voltak és két fős magyar legénység. Eddig 7 halottról, több sérültről lehet tudni, és még mindig van, akit nem találnak.

A Dél-Koreai Külügyminisztérium nemzetközi sajtótájékoztatón erősítette meg: hét koreai állampolgár meghalt, és tudomásuk szerint 19 eltűnt személy után még folyik a kutatás. A turistacsoport magyarországi nyaralását szervező utazási iroda szóvivője, Lee Sang-moo azt mondta a BBC-nek, hogy az eltűntek között legalább egy kisgyerek is van.

A dél-koreai elnök válságstábot állított fel, amelynek tagjai folyamatosan informálódnak az eseményekről és tájékoztatják az utasok hozzátartozóit. Emellett delegációt küldenek Budapestre, és a lehetőségek szerint itt is mindenben segítik a mentést és a túlélőket.

A CNN beszámolója szerint a turistacsoport egy kilenc napos körút negyedik napjánál tartott: Magyarországon kívül Horvátországot, Szlovákiát, Csehországot, Ausztriát és Németországot látogatták meg. A csoport többségében középkorú emberekből áll, van köztük néhány turista, aki a hetvenes éveiben jár, a legfiatalabb 2013-ban született, tehát mindössze hat éves. Arról mi is beszámoltunk, hogy két ázsiai híroldal szerit is a legfiatalabb utas egy hatéves kislány volt.

Hogy közülük pontosan kik az áldozatok, azt egyelőre nem közölték. A mentés most is folyik, az időjárás annyira rossz, hogy ez jelentősen megnehezíti a búvárok és a többi, mentést végző szakember munkáját. A sérülteket három budapesti kórházban ápolják.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>