Június 16-án a rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmából Ingyenes Szabadságkoncert - 30 Éve Szabadon címen, Nagy Feró vezetésével tartanak rendezvényt a Hősök terén. Az eseményen fellép többek között Vincze Lilla, a KFT, az Emelet, az R-Go, a Beatrice, Vastag Csaba, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, a Piramis és Vikidál Gyula is, akiről 2004-ben derült ki, hogy az 1980-as években a Dinamit tagjaként Dalos fedőnéven jelentett a magyar rockzene világáról, többek között Nagy Feróról is.


A Blikk azt írja, hogy a Beatrice frontembere már nem neheztel a kollégájára, elmondása szerint túl vannak azon az időszakon, hogy ferde szemmel nézzenek egymásra.

Eltelt harminc év a rendszerváltás óta, és ennek a koncertnek is arról kell szólnia, hogy ezt megünnepeljük. Örüljünk annak, hogy szabadon élhetünk és dönthetünk a saját sorsunkról. Ebbe pedig nem fér bele, hogy haragudjunk egymásra. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzak! Elévültek a régi dolgok, és én is elengedtem ezeket a sérelmeket. Leültünk, beszélgettünk, és megittuk azt, amit erre meg kellett inni. Ráadásul azt gondolom, senkinek nem tiszte a másik életét megítélni, az egy olyan világ volt, ahol meg lehetett embereket vezetni. Szemrehányással semmire sem megyünk, hiszen nem mi voltunk abban az adott helyzetben, nem nekünk kellett dönteni így vagy úgy

- mondta Nagy Feró.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!