Nagy Feró március 15-én kapta meg a Kossuth-díjat, és ebből az alkalomból kérdezte a Bors, hogyan éli meg az állami kitüntetést, illetve azt, hogy sokan bírálták-e a döntést:


Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisokat, akik ellenem vannak. Van egy számomra igen kedves mondat - bár nem én találtam ki -, Tamási Áron fogalmazott jól: »Az igazságot is meg lehet szokni!« - Hallottam, hogy az interneten nagyon megoszlanak a vélemények a díjazásomról, de én szándékosan nem olvasok olyan kritikákat, amihez még a nevüket sem vállalják fel az emberek. Nem akarom, hogy bármilyen negatív gondolat eljusson hozzám. Egyrészt nem érdekel, másrészt ezek mögött a gondolatok mögött nincs tartalom. Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul

- mondta a Borsnak a Beatrice 75 éves frontembere, aki szerint élőben egyáltalán nem találkozott ezekkel a véleményekkel, és bármerre megy, mindenki mosolyogva gratulál, legyen szó idősekről vagy fiatalokról.

Nagy Feró örül a negatív véleményeknek is:

Mert ez azt jelenti, hogy a Kossuth-díjam felborzolta az emberek idegeit. Az nem véletlen, hogy komoly szaktekintélyek ülnek a bizottságban, ahol ezek a döntések születnek. Élvezem, ha valaki ekkora hülyeségeket le mer írni. Ez a fajta vélemény csak őket minősíti. Elképesztő, milyen mérhetetlen gyűlölettel tudnak egy ilyen témához hozzászólni. Inkább maradnának csöndben! Ma már az internet olyan szólásszabadságot ad, amely még mindig nem megszokott.

A zenészt a Retro Rádióban is megkérdezték a díjról, ahol így fogalmazott:

Zenészként és a különböző tevékenységek után sem fordult meg a fejemben, hogy nekem ez jár, hogy ezzel lehetne jutalmazni a munkásságomat. Én csak végeztem a dolgom. De miután megkaptam, elővettem a könyveket, megnéztem, milyen dalokat írtam, és rájöttem, megérdemlem.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!