Nemrégiben elindult a gyár felszámolása, ami sok munkavállalót érint.


Orbán Viktor a közösségi oldalára tett ki egy rejtélyes posztot, melyhez annyit írt:

A képen pedig az olvasható: „Hajrá, Dunaferr!”

Korábban mi is beszámoltunk róla, a Fővárosi Törvényszék a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban. Hivatalból elrendelte az adós gazdálkodó szervezet felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről,

Január közepén a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt közölte, hogy minden Dunaferr-dolgozó megkapja a decemberi fizetését. Czomba Sándor akkor azt mondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a térség meghatározó foglalkoztatója a Dunaferr, amely ha végleg bezár, akkor az egész régió kerül lehetetlen helyzetbe. A kormány emiatt nem nézheti tétlenül az ott zajló eseményeket - írta az MTI.

Január végén Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere arról beszélt, hogy az új tulajdonos kiválasztásánál két szempontot kell különösen figyelembe venni.

Az egyik az, hogy olyan beruházásokat kell majd végrehajtania, amelyek lehetővé teszik a fenntartható acélgyártást, csökkentik a helyiekre és a környezetre jutó terhelést. Emellett olyan tulajdonost kell keresni, aki „minden betűjét, pontját és vesszőjét” betartja a munkavállalóknak tett ígéreteinek, és olyan vállalásokat tesz, amelyekkel a dolgozók nem járnak rosszabbul, sőt, ha lehet, jobban járnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!