Természetesen továbbra is tart a vádaskodás: az oroszok szerint az ukránok támadásokat terveznek az atomerőművek ellen, ők azonban visszautasítják a feltételezéseket.


A Roszatom és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) is komoly aggodalmát fejezte ki a zaporizzsjai és kurszki atomerőművek körüli helyzet folyamatos romlása miatt. Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szombati telefonbeszélgetésében tájékoztatta Rafael Grossit, a NAÜ főigazgatóját a helyzet súlyosbodásáról, és meghívta őt a kurszki atomerőműbe, hogy személyesen is meggyőződhessen az ottani állapotokról.

Az orosz állami média szerint Moszkva azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy a kurszki atomerőmű elleni támadást tervez, majd ezt követően Oroszországot próbálná felelőssé tenni az esetért. Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Heorhij Tihij viszont határozottan visszautasította az állítást, őrült propagandának nevezve azt.

Az orosz védelmi minisztérium viszont figyelmeztetett, hogy kemény választ fognak adni, ha bármilyen támadás éri a nukleáris létesítményt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!