Frissítünk!

A France 24 a genfi reptér tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy sikerült megszüntetni a technikai hibát, így fél 9-től kezdve fokozatosan helyreáll majd a légi közlekedés. Ezzel együtt újra megnyitották a svájci légteret is.


A légiforgalmi irányító rendszer műszaki problémája miatt leállították a fel- és leszállásokat a zürichi repülőtéren - közölte szerdán egy repülőtéri szóvivő, hozzátéve, hogy más svájci reptereken is voltak hasonló gondok. Egyelőre nem világos, hogy a probléma rendezése mennyi ideig tart.

Aufgrund eines Systemausfalls bei der Skyguide sind aktuell keine Starts oder Landungen in Zürich möglich. Wie lange der Unterbruch dauert, ist aktuell nicht klar. Weitere Informationen folgen.

- Zurich Airport (@zrh_airport) June 15, 2022

Ezzel egy időben a genfi repülőtér hatóságai a Twitter közösségi oldalon előbb azt írták, hogy a Skyguide légi navigációs szolgáltatót érintő súlyos számítógépes hiba miatt reggel 8 óráig nem lehet leszállni vagy felszállni Genfben, egy későbbi üzenetben azonban ezt már délelőtt 11 órára módosították.

(MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!