Vernon Unsworth, a 63 éves brit búvár tagja volt annak a csapatnak, amelyik kimentette a barlangban rekedt thaiföldi gyerekeket. Mikor kiderült, hogy Elon Musk egy tengeralattjáró felajánlásával akar hozzájárulni az akció sikeréhez, Unsworth kissé kiakadt. Egy interjúban azt mondta:

Oda dugja fel magának a tengeralattjáróját, ahol fáj.

A szerkezet ugyanis szerinte semmit sem ért volna a szűk barlangjáratban, a búvár szerint a felajánlással Musk csupán reklámot akart magának. A milliárdos erre gy Twitter-bejegyzésben egyszerűen pedofilnak nevezte a tapasztalt búvárt. Bár Musk később eltüntette a bejegyzést és elnézést kért, ennek ellenére Unsworth pert indított.

A BBC cikke szerint Musk a Los Angeles-i bíróság meghallgatásán azzal védekezett, hogy a "pedo" szülőhazájában, Dél-Afrikában a furcsa, öreg emberek jelölésére használt jelző, nem azt jelenti, hogy valaki pedofil, így ő tulajdonképpen nem is vádolta meg pedofíliával a férfit.

Musk arról is beszélt, hogy általa felbérelt magánnyomozó arra jutott, hogy Unsworth európaiakkal társulva nem megfelelő szexuális magatartást tanúsít Thaiföldön. Vernin Unsworh aki 41 éves parnerével részben Thaiföldön él, elutasította a vádakat. A per december 2-án folytatódik.

A szemünk előtt csavarodik be Elon Musk

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója pedofilnak nevezett egy brit búvárt, akinek kulcsszerepe volt a barlangban rekedt thaiföldi gyerekek kimentésében. Musk az utóbbi hónapokban egyre többször fakad ki a Twitteren, miközben a befektetők türelme vészesen fogy.

Kiemelt kép: AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!