Nem nehéz megtippelni, hogy mire szavazott a miniszterelnök, aki nemrég azon tűnődött, miért nem találja „jóbarátját” a Twitteren.


„Trump korábbi elnök profiljának visszaállítása” – ezzel a címmel osztott meg egy szavazást a Twitteren a közösségi oldal új vezére, Elon Musk. Cikkünk írásakor már több mint 12 832 602 voks érkezett, az állás pedig meglehetősen szoros: 52,2% visszaengedné Donald Trumpot a platformra, 47,8% szerint viszont ez nem lenne jó ötlet.

Orbán Viktor is voksolt, ezt a Twitter-profilján árulta el.

Orbán és Trump jó kapcsolatot ápol egymással: a magyar miniszterelnök támogatta Trumpot a 2020-as elnökválasztás idején, az amerikai exelnök pedig ugyanígy tett az idei magyar parlamenti választások előtt.

Amikor a kormányfő októberben regisztrált a Twitterre, egy posztban elárulta, azon morfondírozik, hol van a „jóbarátja”. Ehhez pedig a híres John Travolta-mémet is csatolta, amin a színész éppen keres valamit vagy valakit.

A volt amerikai elnök fiókját tavaly év elején véglegesen felfüggesztette Twitter. Az amerikai politikus aktívan használta az oldalát, sokszor itt tett bejelentéseket, és erős véleményeket fogalmazott meg különböző témákban. Végül azért tiltotta le a Twitter, mert szerintük Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a Capitolium 2021. január 6-i ostromát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!