A müncheni Lajos-Miksa Egyetemen (Ludwig-Maximilians-Universität, LMU) folytatja tanulmányait Laurent Simons - írja az MTI. A belga apától és holland anyától származó 12 éves csodagyerek történetét évek óta követi a sajtó, a fiú nyolcévesen ment egyetemre, és kilencévesen majdnem le is diplomázott az Eindhoveni Műszaki Egyetemen, ahol elektrotechnikát tanult.

ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP

A fiú végül tavaly nyáron szerzett főiskolai diplomát Eindhovenben, és nemrég fejezett be egy két hónapos gyakornoki programot az LMU fizika karán és a Max Planck Intézet kvantumoptikai kutatóközpontjában. A szakértőket meglepte a szokatlan korú látogató. "Hirtelen ott állt előttük egy tizenegy éves fiú, és mindent meg akart tudni a munkájukról" - mondta az intézmény szóvivője.

A müncheni egyetemen egy úttörő projektben az Attoworld nemzetközi kutatócsoporttal együtt a világ egyik legerősebb lézerével folytatott vizsgálatokat.

Azoknak a legapróbb nyomoknak az észlelésén dolgoztak, melyeket a szöveti tumorok a vérkeringésben hagynak hátra. "A gép már a legkorábbi stádiumban képes észlelni a bélrák nyomait a vérmintában" - mondta Laurent, akinek legfőbb célja, hogy életeket mentsen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!