Mi is írtunk korábban a tragikusan végződő vasárnapi balesetről: a nagymarosi révnél egy autó, miután sofőrje kiszállt belőle, begurult a Dunába, a kocsi bent ülő utasa pedig meghalt.

A Blikk azt írja, az áldozat egy mozgássérült férfi volt, és bátyjával, Csabával utazott. A lap megkereste a testvért, aki elmondta: vacsorázni mentek a kikötőbe, a baleset pedig akkor történt, miután leparkolt a komp bejáratánál és beszaladt a büfébe ételt rendelni.

"Mire kimentem, a kocsi már orral a vízben állt. Ketten is a segítségemre siettek: együtt feszegettük az ajtót, próbáltuk kiszedni az öcsémet, de nem ment! Rettenetes volt látni, ahogy Zoli dermedten ült, és, miután felfogta, hogy mi történik, annyit mond: basszus"

- idézte fel a sokkoló pillanatokat a lapnak. Miután az egyik segítő kinyitotta a hátsó ajtót, a kocsi pillanatokon belül megtelt vízzel. Úgy tudni,

Zoltán nagyjából 25 percet tölthetett a vízzel elöntött autóban.

A segítség sajnos későn érkezett.

Csaba elmondta, hogy testvére már régóta szenvedett sclerosis multiplexben, epilepsziás is volt. Mozgáskorlátozottsága révén csak kerekesszékkel tudott közlekedni.

A férfi szerint az vezetett a tragédiához, hogy

az öccse rendszeresen úgy tette próbára önmagát, hogy megpróbálta behúzni vagy kiengedni a kéziféket. Ha ez sikerült neki, nagyon örült, hogy engedelmeskednek neki a végtagjai.

A szörnyű eset után Csaba jogosítványát elvették, az autót lefoglalták a rendőrök. A Váci Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt eljárást indított.