Csupán hat százalék esélye volt a felépülésre a 49 éves Kirsty Bortoftnak a hirtelen szívmegállás után.


Mindössze hat százalék esélye volt az életben maradásra egy angol nőnek, akire holtan talált rá a párja a kanapén, írja a Yorkshire Live. Kirsty Bortofthoz hat perc alatt kiértek a menttősök, majd negyven percig zajlott a 49 éves nő újraélesztése.

A háromgyerekes nőt ezután kórházba szállították, ahol két napig kómában feküdt a hirtelen szívmegállást követően. Ezalatt élettársa, a 47 éves Stu Clark többször is elmondta neki, hogy nem halhat meg, ébredjen fel, hogy feleségül vehesse.

Egyéb előjele is volt a csodával határos gyógyulásnak. Kirsty mit sem sejtő barátnője felhívta a kómában fekvő nő húgát, és elmondta neki, hogy barátnje szelleme meglátogatta spanyolországi nappalijában és azt mondta, szeretne visszatérni a testébe. Csak ezután tudta meg, hogy Kirsty éppen élet és halál között lebeg a kórházban.

Kirsty Bortoft azt mondja, hogy az életét „egy angyalnak” köszönheti. Az ismeretlen ugyanis segítségégre sietett az autókereskedésben dolgozó Stu egyik ügyfelének, aki lerobbant valahol. Ennek köszönhetően ért haza időben a férfi, és találta meg a kanapén a nő másodpercek óta élettelen testét. Kirsty még arra is emlékszik, hogy azon a pénteken 16:49-kor beszéltek utoljára a WhatsAppon, a férfi pedig 17:29-kor ért haza.

„Nem sok mindenre emlékszem az egészből, de arra igen, hogy Stunak azt mondták, készüljön fel a legrosszabbra” – idézte fel kórházi élményeit Kirsty. A nő emlékei szerint halálakor nyitva voltak a szemei, hirtelen minden sötétvörös lett és hatszögek lepték el a bőrét.

Az újraélesztés után két nappal az orvosok úgy döntöttek, hogy felébresztik a kómából a bridlingtoni nőt. Amikor magához tért, elkezdte kihúzni magából a csöveket, mert fogalma sem volt, hogy mi történt. Három napig nem volt teljesen magánál a rengeteg gyógyszernek köszönhetőn, de fokozatosan visszaszoktatták a gépek nélküli élethez.

„Tudom, hogy most haltam meg, de igazán fitt és egészséges vagyok” – mondogatta viccesen a különböző vizsgálatokat végző orvosoknak.

A halálközeli élmény óta alaposan megváltozott az élete. Igyekszik minél több időt tölteni szeretteivel, és próbál egészségesebb életet élni, miközben jobban elfogadja magát, mint korábban. A fiainak pedig amilyen gyakran csak teheti, elmondja, hogy mennyire szereti őket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!