Már megszokhattuk, hogy szinte minden napra jut egy újabb videó, amelyiken maszk nélkül vásárló emberek háborognak a vonatkozó törvényi előírások ellen. A közösségi oldalakon most egy olyan felvétel terjed, ami egy kicsit más szempontot hoz be, mint az eddigiek. Itt épp a maszk volt a probléma.

A videó a minnesotai Marshall városában készült egy Walmart áruházban. A felvételt egy Raphaela Mueller nevű lelkész készítette. A főszerepben pedig egy pár látható, akik azért vívták ki a többi vásárló ellenszenvét, mert horogkeresztes zászlót viseltek arcmaszk gyanánt.

A videón azt láthatjuk, hogy a közelben álló emberek arról magyaráznak nekik, hogy nem annyira jó ötlet a náci zászló viselése egy olyan országban, amelyik már háborúzott a két vásárló által népszerűsített eszme ellen. A videóban elhangzik többek közt, hogy:

Betegek vagytok.

Nem lehetsz amerikai, ha ilyen maszkot viselsz.

Kérem, ne viseljék ezeket a maszkokat!

A horogkeresztes nő azt magyarázza, hogy ő maga nem náci, hanem csak arra próbálnak ezzel a jelképpel utalni, hogy ez vár Amerikára, ha az emberek Bidenre szavaznak (ezen a ponton derül ki, hogy a két furcsa ember Trump-rajongó).

Az ügy végül azzal zárult, hogy a rendőrök távozásra kérték fel a két vásárlót (láthatóan már végeztek, tehát nem lehetett nagy érvágás nekik), emellett egy évre kitiltották őket az ország összes Walmart-áruházából. Rendőrségi ügy nem lett a dologból.

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Videón, ahogy összeverik a maszkviselést kérő McDonald's dolgozót

A támadó meg is rúgta a földre került alkalmazottat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!