A férfi azt állítja, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik és csak a magyar hatóságok tesztelésének céljából írta az üzenetet.


A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét - írja a 24.hu.

Kovács Katalin, a főügyészség szóvivője a portál kérdésére azt írta, hogy az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást.

- írta az 53 éves férfi a nagykövetség Twitter-oldalának üzenőfalára.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit ezt követően letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A férfi még a Gyurcsány-kormány idején az MSZP-vel is konfrontálódott. Akkor azt állította, hogy a szocialisták választási csalást követtek el, az MSZP viszont azt közölte, hogy a férfi semmilyen funkciót nem töltött be a pártszervezetben, állításai valótlanok.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!