A parlament kedden lényegében előzetes egyeztetés nélkül módosította a KATA adónem szabályozását, ami szeptembertől legalább 400 ezer adózó anyagi helyzetét befolyásolhatja majd hátrányosan.

Kapcsolódó

Megszavazta a fideszes többség a kata módosítását

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényjavaslatot úgy fogadták el, hogy azt hétfőn nyújtotta be Varga Mihály.

A rendelkezés hatására már aznap elkezdődtek a megmozdulások: akkor a Margit híd és az Erzsébet-híd forgalmát blokkolták órákon át a tiltakozók, szerdán újabb spontán lezáró akciók indultak, a csütörtökön kezdődő demonstráció résztvevői pedig ma hajnalig tartották az Erzsébet hidat. A hétvégén újabb tüntetések vannak kilátásban.

Kapcsolódó

Piknikhangulatban, igazoltatások mellett zajlott a csütörtöki hídfoglalás

Élő közvetítés a csütörtöki budapesti eseményekről.

A történtekre Lilu után nemrég Molnár Áron is reagált. A színész az Instagram-oldalán osztott meg néhány tüntetésen készült fotót, melyek mellett ma is az Erzsébet hídra invitálta a magyarokat.

Kapcsolódó

Lilu a katatörvényre reagálva: Akkor mi a francnak ide Európa legnagyobb tűzijátéka?

Sok más hírességgel ellentétben ő megszólalt a témában.

Akkor ma az Árvák című előadásunk után találka az Erzsébet hídon? A polgári engedetlenség az egyetlen eszköz most. Katások, nem katások, tanárok, művészek, egészségügyi dolgozók, futárok, programozók, bkv ellenőrök, fideszesek, nem fideszesek együtt állnak ki a változásért harmadik napja

- írta posztjában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Molnár Áron (@molnar_aron_hivatalos) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!