Az édesanyja szerint Leventét ma már csak a tanulás érdekli, egyetemre szeretne menni. Henrietta tudja, hogy a fia soha nem bántott volna senkit, csak nagyot akart mondani.


Teljesen megváltozott a gondolkodása a börtönben annak a 18 éves miskolci fiatalnak, aki iskolai lövöldözést tervezett - erről beszélt az anyja a Blikknek. Levente mintadiák lett, már csak a tanulás érdekli.

A tinédzsert tavaly tavasszal fogták el, miután több online közösségi platformon is hangoztatta, hogy lövöldözni fog egykori általános iskolájában. Levente úgy tervezte, ha betölti a 18. életévét vásárolt egy fegyvert, és tökéletesen tisztában volt az ehhez szükséges engedélyezi eljárással is.

A Blikk szerint Levente nagyon bízott benne, hogy az ünnepek a családjával töltheti, de a döntéshozók jobbnak látták, ha börtönben marad. A lapnak most megszólalt az édesanyja, aki bár tudja, hogy fia korábbi viselkedése vállalhatalan volt, kitart a gyermeke mellett.

„Amióta lecsukták Leventét, mindketten nagyon komoly lelki folyamatokon mentünk keresztül. Az elején teljesen összeomlott a fiam, még öngyilkossággal is megpróbálkozott. Aztán a nevelőknek is köszönhetően szép lassan összeszedte magát. Ma már teljesen más a gondolkodása, mint azelőtt. Elítéli az erőszak minden formáját.

- mondta Henrietta a lapnak. Szerinte a fiát ma már csak a tanulás érdekli, egyetemre szeretne menne, ha kikerül a rácsok mögül. Mindennek meg is lett az eredménye: az Országos középiskolai tanulmányi versenyen természettudományokból az első tízben végzett.

Henrietta azt is elmondta, hogy nem csak Leventének, hanem neki is magába kellett néznie, mit rontott el. Ahogy fogalmazott, neki is komoly szerepe volt a fia viselkedésének alakulásában.

„Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban nem megértéssel, hanem értetlenséggel, sokszor haraggal fordultam felé. Akkor tört meg Levi élete, amikor gyors egymásutánban elvesztette imádott nagyszüleit. Volt, hogy emiatt sírt a suliban, ahol a többiek kinevették.”

Henrietta szerint fia teljesen magába fordult, és csak netes világ maradt számára, ahol valakik figyeltek a szavaira.

- tette hozzá az asszony.

Leventét emberölés előkészülete bűntettével gyanúsítják, ügyének bírósági tárgyalása tavasz végére vagy a nyár elejére várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!