A kormánypárt válaszában azt írta, hogy szerintük „Dollár Klára” megrendelésre támadja a forintot.


Mi is megírtuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője szerint a „dollárbaloldal” veszélyes álhíreket terjeszt a bankbetétekkel kapcsolatban, ezzel segédkezve a forint elleni támadáshoz.

Kocsis Máté frakcióvezető a Facebook-oldalán azt írta: az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a „dollárbaloldal” a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket.

A DK-s Varju László azt kérte a kormánytól, hogy nyugtassák meg az embereket, hogy nem akarnak a bankbetétekhez nyúlni. Az erről szóló sajtótájékoztatója előtt Kocsis Máté azonban bejelentette, hogy haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményez Varju László - és a kijelentésit közlő médiafelületek - ellen, ha az ellenzéki politikus megtartja a témában péntekre tervezett sajtótájékoztatóját. Ezen kívül kezdeményezi Varju valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását, mert szerinte a DK képviselője egy „vörös vonalat” lép át.

A sajtótájékoztató után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz Varju László kijelentései miatt. Szerintük a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat. Az MNB ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől - írja az MTI.

A Fidesz és az MNB bejelentései után Dobrev Klára, DK-s árnyék-miniszterelnök a közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatón arról beszélt:

VIDEÓ: Dobrev Klára sajtótájékozatója

Az ellenzéki politikus üzenetére később a Fidesz is reagált. Szerintük „Dollár Klára” és az árnyékemberei megrendelést kaptak azoktól, akik a forintot támadják. Ezt szolgálják azzal, hogy egy határt átlépve pánikkeltő üzeneteket, hamis híreket terjesztenek.

„A Soros-féle spekulánsok a forint elleni támadással pénzt keresnek. Dollár Klára azért terjeszt rémhíreket, mert ez a megrendelőinek az érdeke” - írják a közleményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!