Ellenben a győztes bejelentésére adott reakciója mellett nem ment el szó nélkül az internet népe. Könnyen lehet, hogy új mémalapanyag születésének vagyunk tanúi.

Vasárnap este átadták az Egyesült Államok legfontosabb színházi elismerését, a Tony-díjat. Az Oscar, a Grammy és az Emmy mellett ezt szokták az USA legfontosabb kulturális elismerésének tekinteni.

A díj egyik jelöltje volt Samuel L. Jackson is, aki azonban nem kapta meg az elismerést a legjobb mellékszereplőnek járó kategóriában. A 74 éves sztárt a New York-ban játszott A zongoralecke (The Piano Lesson) című darabért jelölték.

A kritika nagyon szerette az alakítást, és a jelek szerint Jackson maga is bízott a sikerben, mert

Amikor elhangzott Brandon Uranowitz neve, a többi jelölt legalább megpróbált úgy tenni, mint aki örül a 36 éves kolléga sikerének, ám Sam Jackson feje nagyon sok élcelődésre adott okot a kommentek közt és a fórumokon. Többen azt írták, nem kérdés, hogy egy új mém születésének lehetünk tanúi. Ennek alapja lehet például Tom Hanks Golden Globe-díjátadós "alakítása", amit a brit komikus, Ricky Gervais meglehetősen csípős megjegyzéseire reagált 2019-ben:

Samuel L. Jackson reakcióját ebben a videóban lehet megcsodálni:

Az Independent máris kiszúrt egy hasonlóságot a mostani és egy 1995-ös eset között. Akkor Jackson szintén jelölt volt az Oscar-gálán, de abban az évben Martin Landau nyerte el előle a díjat. Akkor a Ponyvaregény sztárja mintha még káromkodott volna egy aprót a kamerák előtt:

(via Telex)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!