A britek szupersztár humoristája, Ricky Gervais januárban Golden Globe-díjat kapott a most először kiírt stand-up kategóriában, napjainkban pedig azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy felkerültek a világhálóra a nyolcvanas években készült popdalai.  


Ricky Gervais egykori popsztár karrierje újjáéledt az interneten, és a rajongók kiakadtak, amikor szembesültek a tényekkel (és a képekkel). A hivatal című angol vígjátéksorozat 62 esztendős írója és főszereplője még 1983-ban kezdte énekesi karrierjét, amikor egyetemista barátjával, Bill Macrae-vel megalakították a Seona Dancing újhullámos popduót. A London Records szerződtette őket és két kislemezüket is kiadta. A dalok nem kerültek fel a brit slágerlistára.

A nyolcvanas évek nem hozták meg a nagy áttörést, de a felvételek most újra felbukkantak, és sokkolták a követőket. A rajongók egy részét megdöbbentette, egy részét pedig ámulatba ejtette az akkori stílus.

Gervais korábban kitartott amellett, hogy esélye sincs a győzelemre, de Trevor Noah (Where Was I), Chris Rock (Selective Outrage), Amy Schumer (sürgősségi kapcsolattartó), Sarah Silverman (Someone You Love) és Wanda Sykes (I'm An Entertainer) előtt győzött. Ricky számára nem ismeretlen a hollywoodi elismerés, és korábban három Golden Globe-díjat is nyert A hivatal és az Extras című filmben végzett munkájáért.

Sokkoló győzelme után megosztott egy szelfit a macskájával otthon Londonban és azt is elárulta, miért nem ment el az amerikai díjátadóra. „Köszönöm a kedves szavakat a Golden Globe-díjammal kapcsolatban. A világ legjobb rajongói vagytok. Ma este egy 200 férőhelyes teremben játszom a King's Crossban és új anyagokat készítek. Szép napot!” – írta cikkében a Daily Mail.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!