Nem terrortámadás történt, csupán számára súlyosan allergén mogyorószacskókat kínált eladásra a személyzet.


A mogyoróallergia adott esetben életveszélyes is lehet. A baj az, hogy ezt sokan nemcsak nem tudják, de nem is tudják elképzelni, hogy lehet olyan, hogy

Ilyen súlyos betegségben szenved a 27 éves Leah Williams, akinek a történetét a Mirror írta meg. A nő azt gondolta, elég lesz a Eurowings járatán megkérni a személyzetet, hogy ne áruljanak mogyoróféléket, tekintettel az állapotára. A válasz azonban hidegzuhanyként érte:

Csupán a vállukat vonogatták. Végül más megoldás nem jöhetett szóba, Leah

A fapadosnak induló kiruccanás végül így elég költségesnek bizonyult. Leah kártérítést szeretne a Eurowingstől, szerinte szégyenletes az az érzéketlenség, ahogy a cég alkalmazottai viszonyultak hozzá.

Emlékezetes, hogy például tavaly a 14 éves Poppy Jonesnak oxigénre és két oltásra volt szüksége, miután dióféléknek volt kitéve a British Airways egyik járatán.

A légitársaságok eltérően reagáltak. A BA, az easyJet és a Ryanair leállítják a diófélék értékesítését, és kérik az utasokat, hogy ha allergiás beteg van a fedélzeten, ne fogyasszanak ilyen élelmiszert. A Eurowings viszont azt közölte, hogy mivel az utasok saját élelmiszert hozhatnak a fedélzetre,

Megnyugtatásként hozzátették: „Egészségügyileg képzett légiutas-kísérőink hozzá tudnak férni azokhoz a gyógyszerekhez melyek akkor szükségesek, ha allergiás sokk esetén sürgősségi ellátást kell nyújtaniuk.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!