Az elmúlt héten sem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón (szemben a hatossal, ahol e hónapban már kétszer is elvitték a főnyereményt), így a héten elnyerhető összeg 5,252 milliárd forintra nőtt. Ez minden idők legnagyobb várható főnyereménye.

Az előző rekord még 2003-ból származik: akkor 37 hét alatt gyűlt össze 5,093 milliárd forint, amit végül a 48. játékhéten vihetett haza a szerencsés nyertes. A mostani rekordösszeg 34 hét alatt gyűlt össze.

A lottónyeremény egyébként nem halmozódhat korlátlanul. A Szerencsjáték Zrt. szabályzata szerint

a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján felosztjuk a többi nyertes között. Fontos, hogy nem csupán a Jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

A Blikk felhívja a figyelmet, hogy a nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt.

hirdetés

A hatalmas nyeremény miatt a játékkedv is érehetően megnőtt: az elmúlt héten 5,7 millió szelvénnyel játszottak, szemben az átlagos heti 3,3 millióval. Érdekes kérdés, hogy a koronavírus miatti pánik vajon visszaveti-e a papíralapú lottozás iránti kedvet.


hirdetés