Sokszor komoly kísértés elé néznek munka közben az ételkiszállító futárok, miközben az étvágygerjesztő illatokat árasztó csomagok kell kivinniük az ügyfeleknek. Ez érthető, hiszen ki ne ismerné a gyomorból érkező sürgető érzést, hogy "egyél már", amikor elmegy egy éhséggerjesztő illatokba burkolt kifőzde, vendéglő vagy egy gyorsétterem előtt. Vagy mondjuk egy pékség mellett, ahol a sülő sütemények illatát stratégiailag fújják a járókelők közé.

Ezek után nem csoda, hogy egy amerikai felmérésben az ételfutárok több mint fele beismerte, hogy komoly kísértésbe esett, és felmerült benne, hogy csak meg kéne dézsmálni a kiszállított ételeket.

Mit csinál az ételfutár, ha megéhezik?

Biztos, csak így tudta garantálni a minőséget.

A profi ételfutároktól természetesen azt várják az emberek, hogy álljanak ellen a kísértésnek, és ne egyenek bele az ételekbe. Annyira, hogy a felmérés szerint az ételt rendelők nagyon rosszul tűrik, ha beleesznek a kajájukba: egy 10-es skálán, ahol az 1 a "nem nagy ügy", és a 10-es a "teljesen elfogadhatatlan", a válaszadók átlagosan 8,4-es választ adtak a kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha a futár megdézsmálja az ételüket.

Pedig a futárok meglepően nagy része pontosan ezt csinálja. A US Foods által készített felmérést szerint ugyanis a futárok 28 százaléka mondta, hogy igenis bele szokott enni a kivitt ételekbe. És ez csak azoknak a futároknak a száma, akik a kérdésre válaszolva beismerték, hogy el-elcsennek egy-egy falatot a dobozokból.

A biztonsági kamera buktatta le az ételt megkóstoló futárt - videó

Ráment a sült krumplira.

A felmérésben az Egyesült Államokban egyre népszerűbb ételkiszállító applikációk, a DoorDash, Postmates, Grubhub és az UberEats nagyjából ötszáz futárját kérdezték meg, valamint több mint 1 500 felhasználót.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!